Guider epage

Hantera block

​​​​​​​Block är själva innehållet som placeras i kolumnerna.

Lägg till block

1. Klicka på det gråa plustecknet i en tom rad för att lägga till ett nytt block.
2. Ni kan välja mellan Textfält, Enskild bild, Bildalbum, Bildspel, Knapp, Youtube, Fil och egen HTML-kod.
3. Klicka på blocktypen. Blocket läggs till i den kolumn ni valt och kan nu redigeras.
blocktypeblocktype
blocktype

Lägg till fler block

1. För att lägga till ett till block i samma kolumn. För musen över det befintliga blocket och klicka på det blåa plustecknet som syns i nederkant.
2. Välj vilken blocktyp som ska läggas till. I detta fall en bild.
3. Välj en befintlig bild från Bildhanteraren eller ladda upp en bild från din lokala dator.
4. Markera bilden och klicka sedan på Spara
5. Bildblocket läggs nu till under det befintliga textblocket.
pasted-image-0-1-pasted-image-0-1-
pasted image 0 1

Flytta block

Ni kan även flytta blocket med musen och släppa den på önskad plats.
Ni kan flytta block till en annan rad eller kolumn.
pasted-image-0pasted-image-0
pasted image 0